Stangli
kölessel és piritott hagymával
glutén és laktózmentes
Egy német oldalon olvastam, hogyha a kenyértésztához főzőtt kölest adnak, akkor nem szárad ki olyan hamar. Ez adta az ötletet.
Elkészítés
1. 50 g. kölest sós vízben megfőzünk, dupla mennyiségű vízben. Lehűtjük.
2. 2 evőkanál olajon üvegesre piritunk egy kevés apróra vágott hagymát.
(kis fej hagyma fele elegendő)
3. Keverőtálba tesszük a lisztet, a főzőtt kölesből 50 g-ot, piritott hagymát az olajjal együtt, joghurtot, sütőport, csipet sót. Összedolgozzuk a tésztát.
4. Nyujtjuk rizsliszttel beszórt lapon 22 cm-es körátmérőre. 4 fele vágjuk, olajjal áthuzzuk, feltekerjük.
5. Sütőpapirral bélelt tepsin 1 órát pihentetjük.
6. Sütés 180 fokon kb 20 perc.
Megjegyzés:
* ropogós héj, puha belső. Ízletes.
* könnyen kezelhető a tészta, bár a tekerésnél az egyik stanli felrepedt, legközelebb egy kicsit több joghurtot, vagy olajat teszek hozzá.
* elfelejtettem vizet tenni a sütőbe. Legközelebb ezen is válktoztatok.
Viletelné Markó Mária
Hotel Mama főszakácsa
06-30-2307529
herbapont@gmail.com
skype:markomari2
Van még 2 hírem. Tudod, a jó és a rossz.
Melyik a jó és melyik a rossz?
1. Az ideális testsúly, forma, közérzet, energiaszint felépítése, megtartása egy életre szóló projekt.
2. Hogyan építsd fel? Hogyan tartsd meg.