IGY NE KÉSZÍTS KIFLIT
Hozzávalók:
500 g rizs- és kukoricaliszt keverék
4 dl tej
2,5 dkg élesztő
10 dkg vaj
Csipet cukor, só
1 tojás a lekenéshez.
Az élesztőt 0,5 dl tejben felfuttattam.
A többi tejben felolvasztottam a vajat.
Kidagasztottam. Szépen fel is jött 1 óra alatt.
A tészta teljesen jól formázható volt. 3 részre osztottam
Készitettem 2 db 24 cm-es kört, amit 8 fele vágtam.
A tészta tetejét olvasztott vajjal megkentem, feltekertem kifli formájuvá.
Tetejét felvert tojással megkentem köménymaggal, szezámmaggal megszórtam.
1 adagot téglalappá nyujtottam, 2 cm-es csikokat vágtam, tepsiben megkentem a felvert tojással, reszelt sajttal megszórtam (ez volt még a legjobb, különösen a sajtkrémmel mártogatva)