GLUTÉNMENTES ÖVEZET

Hogyan fogyhatsz 50 felett glutén-és laktózmentes diétával?

SÓS tészták és RÁGCSÁLNIVALÓK

 

GM-LM Malacod van!

tojás csak a lekenéshez kell!

malacod_van.jpg

GM-LM Magos perec

gm-lm_magos_perec.jpg

GM-LM-TM Tekert krumplispogácsa

tej és tojásmentes

gm-lm-tm_krumplispogacsa_.jpg

GM-TM Magos snack,

tojás és tejfehérjementes

gm_magos_snack.jpg

GM-TM Krumplispogácsa

gm-tm_krumplispogacsa.jpg

GM sajtos-rozmaringos-lenmagos-kukoricás snack

gm_sajtos-kukoricas_snack_.jpg

GM Köménymagos sajtos rúd

gm_komenymagos_sajtos_rud.1.jpg

Sós zsúr kifli

gm-lm_krumpli_kifli.1.jpg

Sajtkrémes vendégváró

(Gyors leveles vajastészta 2)

gyors_leveles_vajasteszta_2._sajtkremes_vendegvaro.jpg

GM sajtos-sonkás muffin 2.

gm_sajtos_sonkas_muffin_2.jpg

Pogácsa rizsliszttel és túróval

pogacsa_rizsliszttel_es_turoval_2014.05.11.jpg

 

Tallér összehasonlító

tallerok_osszehasonlitasa_2014.04.25.jpg

Kukoricatallér

kukoricataller_2014.04.15.jpg

Sós-köménymagos ostya

sos-komenymagos_ostya.jpg

Sonkás-sajtos muffin házi natur rizstejes tormakrémmel

sonkas_sajtos_muffin.jpg

Vendégváró falatkák

vendegvaro_falatkak_.jpg

Túrós-krumpli pogácsa

turos-krumplis_pogacsa_2014.02.11.jpg

Malacod van!

malacod_van.jpg

Gluténmentes krumplis-túrós pogácsa.

Hozzávalók:

25 dkg liszt ( rizs-,  és kukoricaliszt egyenlő arányban)

25 dkg túró

12 dkg vaj (margarin)

25 dkg főtt, áttört krumpli

só, bors, 1 tojás a lekenéshez.

Elkészités:

A krumplit jó alaposan mossuk meg, héjában főzzük meg. Amikor már jó, öntsük le a vizet, pucoljuk meg és még melegen krumplinyomon törjük át.

A liszteket elegyitsük sóval, majd morzsoljuk el a vajat.

Adjuk hozzá a túrót, krumplit, és állitsuk össze a tésztát.

1 órát hideg helyen pihentessük.

Formázáshoz 3 különböző mérető pogácsa szaggató vagy pohár szükséges.

Rizsliszttel beszórt lapon nyujtsuk ki a tésztát, kb 1 cm vastagságura (inkább kevesebb legyen, mint több).

A nagy pogácsaszaggatóval vágjunk ki 24 nagy kört. Ez lesz a feje.

A legkisebbel 24 pici kört. Ez lesz az orra. Szivószállal 2 lyukat szurjunk bele.

A középső méretű pogácsaszaggatóval szúrjunk ki 8 db kört. Mindegyiket 6 fele vágjuk. Ebből készül majd a füle.

Sütőpapirral bélelt tepsire helyezzünk el 12 nagy kört. Kenjük be felvert tojással. Helyezzük rá az orrát, és a füleket. Kenjük le tojással ezeket is. A szemek : egész bors vagy lenmag

Előmelegitett sütőben 220 fokon sütjük. ( inkább sötétebbre, mint világosra)

 

Gluténmentes sós-szezámmagos csillag

 

glutenmentes_sos_csillag.jpg

Hozzávalók: 24 dkg liszt (12-12 dkg rizs-,  és kukoricaliszt)

12 dkg vaj(margarin)

1 tojássárga a tésztába + 1 tojássárgája a tetejét megkenni

1,5 dl tejföl

só,

tetejére: szezámmag (reszeltsajt, köménymag, lenmag, tökmag...)

Elkészités: a lisztet a vajjal elmorzsoljuk, megsózzuk, a tojássárgával és a tejföllel gyorsan összedolgozzuk.

Egy jó órát hideg helyen pihentetjük.

Rizsliszttel megszórt lapon vékonyra kinyújtjuk, formával kiszurjuk, sütőpapirral bélelt tepsire helyezzük. Tetejét tojássárgával megkenjük. Kedvünk szerint különböző magokkal beszórjuk.

Előmelegitett sütőben 180 fokon megsütjük. Melegen könnyen törik. Hagyjuk egy kicsit hülni, mielőtt tálra szedjük.

Bespejzolhatjuk. Ha dupla adagot készitünk dobozban jól eláll.

 

Sósan vagy édesen szereted?

 

glutenmentes_kepviselofank.jpg

Gluténmentes képviselőfánk

Hozzávalók a tésztához:

20 dkg liszt (10-10 dkg rizs-, és kukoricaliszt)

10 dkg zsir

5 tojás

2 dl viz

Elkészités: a zsirt kimérjük egy lábasba, hozzáöntjük a vizet és felforraljuk. Amikor már teljesen elolvadt a zsir és forr a viz hozzáadjuk a lisztkeveréket és fakanállal addig keverjük, mig összeáll. Kb. 2-3 perc.

Még forron átteszem egy műanyag keverőedénybe. Egyenként hozzákeverjük a tojásokat, külön-külön jól elkeverve.

Sütőpapirral bélelt tepsire egy kávés és egy mokkáskanál segitségével diónyi halmokat rakunk. A tésztát egy óráig pihentetjük.

Előmelegitjük a sütőt. Légkeveréses sütőben 180 fokon először kb.15-20 percig sütjük ( az ajtaját ne nyissuk ki!), majd 100 fokon még kb 5 percig ropogósra sütjük.

Akár sajtkrémmel, akár édes vanilia vagy csokoládékrémmel töltjük, a siker garantált!

Megjegyzés: frissen ropogós, másnapra megpuhul, nem vészesen, de már nem ropogós.

 

Menj biztosra!

Készits SK gluténmentes rágcsálnivalót!


glutenmentes_ragcsalnivalo.jpg

Maradt 20 dkg túróm.

Hozzávalók: egyenlő mennyiségű túró, vaj és liszt.

20 dkg túró, 20 dkg vaj, és 20 dkg liszt (10 dkg kukorica-, 10 dkg rizsliszt)

só, szezámmag, egész kömény, reszelt sajt.

A lisztet elvegyitjük a sóval, vajjal (margarinnal) elmorzsoljuk, majd a túróval összegyúrjuk.

Rizsliszttel beszórt lapon vékonyra kinyújtjuk.

Egy harmadot beszorunk köménnyel, a másik harmadot szezámmaggal, a harmadikat reszelt sajttal. Nyújtófával mégegyszer rámegyünk a tésztára, igy benyomódik a "feltét".

Rádlival vagy késsel tetszőlegesen felaprózzuk a tésztát.

Sütőpapirral bélelt tepsire helyezzük. Előmelegitett sütőben sütjük 200 fokon. Hamar készen van.

 

mari_002.jpg

 

Viletelné Markó Mária

Hotel Mama főszakácsa

06-30-230752906-30-2307529

herbapont@gmail.com

skype:markomari2

 

 





 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 460
Tegnapi: 533
Heti: 3 377
Havi: 8 214
Össz.: 672 668
Oldal: Sós rágcsálnivalók
GLUTÉNMENTES ÖVEZET - © 2008 - 2017 - glutenmentesreceptek.hupont.hu