Rakott savanyú káposzta
1. Savanyú káposztát vizbe áztatjuk, ha túl savanyú.
2. 200 g.rizst majdnem készre főzünk. Lecsepegtetjük.
3. Zsiradékon üvegesre piritjuk a hagymát, pirospaprikával megszinesitjük. Hozzáadjuk a darált húst. Lepiritjuk. Fűszerezzük sóval, örölt borssal, köménymaggal, zúzott fokhagymával.
4. A darálthús pörköltet összekeverjük a lecsepegtetett rizzsel.
5. Rétegezés
Tepsit vékonyan kiolajazunk.
első sor: savanyú káposzta felét leterítjuk (ha beáztattuk, akkor a vizet nyomkodjuk ki belőle)
második sor: darálthusos-rizses pörkölt, megszórhatjuk jóféle parasztkolbásszal, de a nélkül is finom.
harmadik sor: savanyú káposzta másik fele
tejföllel meglocsoljuk, apróra vágott füstölt szalonnával megszórjuk.
légkeveréses sütőben kb 1 óra alatt készre sül.
Hogyan fogyhatsz glutén-, laktóz- és szójamentes diétával?
ITT találod a legfrissebb információkat táplálkozással, életmód változtatással kapcsolatban.