Diós tejfölpiskóta
Elkészítés (Horváth Ilona receptje alapján rizslisztre adaptálva)
Piskóta:
1. 25 dkg.cukrot habosra keverünk 3 egész tojással.
2. hozzáadjuk a tejfölt, azzal továbbkeverjük
3. Lisztet összekeverjük a darált dióval, sütőporral, 3-4 adagban hozzákeverjük a tojáskrémhez. Reszelt citromhéjjal izesíthetjük.
4. Sütőpapirral bélelt tepsiben sütjüktűpróbáig, 180 fokon. Kb. 20 perc.
5. még melegen 4-5 EK baracklekvárral bekenjük.
Máz:
10 dkg cukrot 1 EK kakaóval összekeverjük, majd 1 EK vizzel folytonos kavarás mellett felfőzzük. Kb 4-5 perc.
Süteményre öntjük, vizes késsel elsimitjuk.
Megjegyzés: vigyázni kell a tepsiből kiszedésnél. Deszkát a tepsire helyeztem, hirtelen megfordítottam.
Izre, halmazállapotra kitűnő.
Viletelné Markó Mária
Hotel Mama főszakácsa
06-30-2307529
herbapont@gmail.com
skype:markomari2
Még 1-2 ilyen finomság, és előbb-utóbb eljutsz arra a pontra, hogy....
Hogyan fogyhatsz glutén-, laktóz- és szójamentes diétával?
Van még 2 hírem. Tudod, a jó és a rossz.
Melyik a jó és melyik a rossz?
1. Az ideális testsúly, forma, közérzet, energiaszint felépítése, megtartása egy életre szóló projekt.
2. Hogyan építsd fel? Hogyan tartsd meg.