Meztelen töltöttkáposzta
Első kisérlet maradék újrahasznosítására
Házi rizstej készítésénél maradt 20 dkg rizsdara.
Gondoltam - ahogy szoktam - előfözöm, úgy adom a darálthúshoz.
Rosszul gondoltam. A káposztában a gombocok nagyrésze szétesett.
A következő kisérletnél nyersen fogom a darálthúshoz adni. Majd kiderül, egyben maradnak-e.
Meztelen töltöttkáposzta elkészítése:
1./ Húsgomboc készítése:
Darált húshoz hozzáadjuk a rizsdarát(!előfözve a nagyrésze szétesik, nyersen még nem próbáltam!), 1 tojást, fűszereket : örölt bors, örölt kömény, só, 2-3 gerezd elkapart fokhagymagerezd, pirospaprika, ízlés szerint ErősPista. Vizes kézzel összedolgozzuk.
2./ Zsiradékon üvegesre piritjuk az apróra felvágott hagymá. Megszórjuk izlés szerint pirospaprikával.
3./ Rétegezés. A savanyúkáposzta felét ráterítjüka hagymára.
Kisebb húsgombocokat formázunk és a káposztára helyezzük.
Közé tehetünk házikolbász karikákat.
A savanyúkáposzta másik felével betakarjuk.
4./ Felöntjük vízzel. A víz mennyisége attól függ,hogy hígan vagy sűrűn szeretjük. Ha van otthon sonka vagy csülöklevünk, kitünően alkalmas további ízesítésre.
Fedő alatt megfőzzük.
Ez egy "lájtos" variáció, kenyér nélkül is fogyasztható.
Második kisérlet, a nyerő : natur rizstej készítésénél megmaradó rizstörmeléket egyszerűen hozzákeverjük a darált húshoz (előfőzés nélkül!) a húsgombocok egyben maradnak, nem esnek szét!
Viletelné Markó Mária
"Hotel Mama" főszakácsa
06-30-2307529
herbapont@gmail.com
skype:markomari2
Hogyan fogyhatsz glutén-, laktóz- és szójamentes diétával?
ITT találod a legfrissebb információkat táplálkozással, életmód változtatással kapcsolatban.