Furcsa párok
variációk kukoricalepényre
Előkészítés:
Paradicsom szósz
1./ 1 EK olajon üvegesre dinszteljük az apróra vágott hagymát.
2./ Felöntjük kb. 1 dl házi paradicsomlével. Fűszerezzük sóval, frissen örölt borssal, rozmaringgal, oreganoval, 1 gerezd lekapart fokhagymával (ezek híján megteszi egy kis pizzafűszerkeverék is). Legközelebb egy kis Erős Pistát biztosan teszek bele.
3./ Amikor forr, megszorjuk 1 EK rizsliszttel és kavargatva besürítjük.
4./ Félretesszük.
Zöldségek
1./ cukkinit megmossuk, szárazra töröljük, uborkagyalu segítségével vékonyra szeleteljük.
2./ céklát megpucoljuk, megmossuk, leitatjuk a nedvességet, majd ugyancsak az uborkagyaluval vékonyra szeleteljük.
Kukoricalepény
1./ A kukoricalisztet kb 2-2,5 dl vízzel, 1 EK olajjal és egy csipet sóval csomomentesre kikeverjük.
2./ Serpenyőben 1 EK olajat felforrosítunk, a massza 1/3-át beleöntjük, elsimitjuk. Amikor az egyik oldala már megsült, megfordítjuk. Készresütjük.
A jelzett mennyiségből 3 db készült.
Mindegyiket alufóliára szedtem ( ezzel kerül majd a grillsütőbe)
Összeállítás:
1./ A kukoricalepényeket megkenjük a paradicsomszósszal. Zöldségekkel ill. a haldarabokkal gazdagon megrakjuk. A halasra tettem néhány szem kimagozott olivabogyót is. 4-5 percig grillezzük.
2./ Megrakjuk mozzarella szeletekkel és készre grillezzük.
Bármilyen meglepő, de a céklás izlett a legjobban.
Viletelné Markó Mária
Hotel Mama főszakácsa
06-30-2307529
herbapont@gmail.com
skype:markomari2
Hogyan fogyhatsz glutén-, laktóz- és szójamentes diétával?
ITT találod a legfrissebb információkat táplálkozással, életmód változtatással kapcsolatban.