GM-LM Töktorta
sütötökös keverttészta mézeskalácskrémmel és hamis marcipán bevonattal
Előkészítés:
1. Sütőtököt megsütjük.
2. 200 g sütötököt (héja nélkül) pépesítünk. (kitűnően fagyasztható a pép)
3. Margarint felolvasztjuk.
4. Diót ledaráljuk
5. Liszteket összekeverjük a sütőporral, darált dióval, fűszerekkel ( 1 MK fahéj, 1 MK örölt szerecsendió )
6. A 2 tojást habosra keverjük a cukorral.
Elkészítés:
1. A tojáskrémbe keverjük a sütötökpürét ( ha túl száraz lenne adjunk hozzá 75 ml natur rizstejet ) , a langyos margarint, majd kanalanként keverjük bele a lisztet. Végül adjuk hozzá a mazsolát, tovább fűszerezhetjük reszelt citrom és narancshéjjal.
2. Sütőpapirral kibéleljük a sütőformát , beleöntjük a tésztát, tetejét elsimitjuk.
3. Sütés 180 fokon tűpróbáig, kb. 30 perc.
4. Formában hagyjuk kihűlni.
MÉZESKALÁCSKRÉM
1. cukrot, GM-LM vaniliapudingot, mézeskalács fűszerkeveréket összekeverjük, hozzáadunk 1 tojássárgát, majd a natur rizstejet fokozatosan hozzáadva csomómentesre kikeverjük.
2. kavargatás mellett sűrű krémmé főzzük.
3 Lehűtjük.
4. margarint habosra keverjük, több részletben hozzáadjuk a kihült pudingot.
5. A kihült tésztára kenjük.
készítünk, vagy kivesszük a hűtőből, mivel jól tárolható. Tetszés szerint kidiszítjük a tortát.
További GM-LM édes tészták, sütemények
Viletelné Markó Mária
Hotel Mama főszakácsa
06-30-2307529
herbapont@gmail.com
skype:markomari2
Még 1-2 ilyen finomság, és előbb-utóbb eljutsz arra a pontra, hogy....
Hogyan fogyhatsz glutén-, laktóz- és szójamentes diétával?
Van még 2 hírem. Tudod, a jó és a rossz.
Melyik a jó és melyik a rossz?
1. Az ideális testsúly, forma, közérzet, energiaszint felépítése, megtartása egy életre szóló projekt.
2. Hogyan építsd fel? Hogyan tartsd meg.