Gesztenyekocka
Elkészítés:
Gesztenyekocka
1. 6 tojás fehérjét kemény habbá verünk egy csipet sóval
2. 6 tojás sárgáját 6 EK cukorral krémesre keverünk
3. a gesztenyemasszát krumplinyomóval áttörjük, a sárga krémbe keverjük
4. lereszelünk 2 dkg étcsokoládét, hozzáadjuk a gesztenyés krémbe
5. a tojásfehérje habot óvatosan hozzákeverjük.
6. sütőpapirral bélelt tepsiben 180 fokon tűpróbáig sütjük.
Csokiöntet
1. Teflon edénybe kimérünk 20 dkg cukrot, belekeverünk 2 EK Holland kakaót, 1 EK rizslisztet.
2. Felöntjük 2 dl vízzel és folyamatos kavargatás mellett felfőzzük, besürítjük.
Tejszinhab
A hideg tejszint izlésünknek megfelelően felverjük.
A táblázatból jól látható, hogy amíg a "csupasz" kocka 110 Kcal, addig egy felturbózott kocka már 310 Kcal.
Viletelné Markó Mária
Hotel Mama főszakácsa
06-30-2307529
herbapont@gmail.com
skype:markomari2
Még 1-2 ilyen finomság, és előbb-utóbb eljutsz arra a pontra, hogy....
Hogyan fogyhatsz glutén-, laktóz- és szójamentes diétával?