GM Kókuszos csoki
kókusztej készítésénél megmaradt kókuszreszelék felhasználására.
Kókusztejet készítettem ma. A megmaradt kókuszreszelékből készült ez a nasi.
Elkészítés:
1. Tejszint felforraljuk, hozzáadunk 1 EK kókuszolajat , addig főzzük, amíg a kókuszolaj el nem olvad.
2. Tűzről levéve hozzáadjuk a mézet, elkeverjük.
3. Hozzákeverjük a kókuszreszeléket. ( az íze néhány csepp kókuszaromával erősíthető, legközelebb néhány csepp rumaromát is adok hozzá. ) Állni, hűlni hagyjuk.
4. Vizes kézzel diónyit elveszünk a masszából, hengert formálunk. Alufoliával bélelt tálcára helyezzük.
5. Amikor megtelt a tálca, fagyasztóba tesszük 1 órára.
6. Vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét a maradék kókuszolajjal.
7. A kókuszhengert villára tesszük, kanállal a csokimázzal bevonjuk (ha beleesik a csokiba, forgassuk meg nyugodtan) Ehhez a kókuszmassza mennyiséghez 150 g csokoládé kellett volna. Így néhány darabra nem jutott teljes lefedés.
8. A csokival bevont kókuszhengereket visszahelyezzük az alufóliára lecsepegni.
9. Felhasználásig hűtőbe tesszük. Ha véletlenül maradna, tároljuk hűtőben.
További édes tészták, sütemények
Viletelné Markó Mária
Hotel Mama főszakácsa
06-30-2307529
herbapont@gmail.com
skype:markomari2
Még 1-2 ilyen finomság, és előbb-utóbb eljutsz arra a pontra, hogy....
Hogyan fogyhatsz glutén-, laktóz- és szójamentes diétával?
Van még 2 hírem. Tudod, a jó és a rossz.
Melyik a jó és melyik a rossz?
1. Az ideális testsúly, forma, közérzet, energiaszint felépítése, megtartása egy életre szóló projekt.
2. Hogyan építsd fel? Hogyan tartsd meg.