Csokifelfujt florentinkalapban
gluténmentes
Csokifelfujt elkészítése:
1./ 4 tojásfehérjét kemény habbá verünk egy csipet sóval, majd tovább verjük 5 dkg cukorral , amig fényes nem lesz.
2./ 4 tojássárgáját 5 dkg cukorral krémesre keverjük
3./ 15 dkg étcsokit(főzőcsokit) gőz felett felolvasztunk, és a sárga krémhez keverjük
4./ 2 EK rizsliszttel beszórjuk (legközelebb másmilyen lisztet fogok kipróbálni)
5./ hozzákeverjük a fehérjehabot.
6./ evőkanál és egy teáskanál segítségével formába töltjük és 180 fokon tűpróbáig sütjük
Florentinkalap készítése:
1./ 5 dkg diót apróra vágunk ( apróra vágott aszalt sárgabarackkal, más aszalt gyümölccsel, különböző magokkal variálható)
2./ serpenyőben a cukrot karamellizáljuk(ne túl sötétre). Hozzáöntjük a tejszint és azonnal a magokat, gyümölcsöket. Megkeverjük és már be is sűrűsödött.
3./ a kihült csokifelfujtak tetejére adagoljuk teáskanál segítségével.
Melegen kell vele dolgozni, mert ha kihül azonnal megkeményedik.
4./ Néhány darab ha kimarad, házilekvárral bekenjük a tetejét, aszalt gyümölccsel, magokkal diszithető. Tuti, hogy nem marad meg egy darab sem!
Viletelné Markó Mária
HotelMama főszakácsa
06-30-2307529
herbapont@gmail.com
skype:markomari2
Még 1-2 ilyen finomság, és előbb-utóbb eljutsz arra a pontra, hogy....
Hogyan fogyhatsz glutén-, laktóz- és szójamentes diétával?