GM linzerkarika
eperrel és rebarbarával, "Pavlova"sipkával
glutén és laktózmentes
Elkészítés
Tészta:
1. a liszteket elvegyítjük a keményíttővel, cukorral, vaniliás cukorral
2. Elmorzsoljuk a margarinnal
3. Tojás hozzáadásával könnyen kezelhető tésztát állítunk össze.
4. Rizsliszttel beszórt lapon 3-4 mm-esre nyújtjuk, közepes pogácsaszaggatóval korongokat szúrunk ki.
5. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a korongokat, mindegyik tetejére egy rebarbara darabkát és egy eperszeletet helyezünk (vigyázzunk, ha egy fél epret helyezünk rá, szétfolyhat az egész. Jól megszívtam: még ez az egyszerűnek tűnő dolog is csak harmadszorra sikerült. )
6. Sütés 180 fokon kb 20 percig. (amíg elválik az aljától)
Amíg sülnek a korongok, elkészítjük a "Pavlova" sipkához valót.
1. Tojásfehérjéből egy csipet sóval kemény habot verünk.
2. A cukrot több részletben hozzáadva fényesedésig tovább verjük.
3. óvatosan belekeverünk 1 EK kukoricalisztet, 2-3 csepp málnaecetet (alma is jó), 2-3 csepp vanília aromát és 4 csepp citromlevet.
4. Habzsákba töltjük.
Összeállítás, befejezés
1. Sütőből kivesszük a korongokat, de a tepsin hagyjuk.
2. Mindegyik tetejére nyomunk a fehérjehabból.
3. Visszatesszük a sütőbe 20-30 percre, 50 fokon szárítjuk.
Megjegyzés: bár a zsűri szóra sem méltatta, garantált az ízélmény.
Viletelné Markó Mária
Hotel Mama főszakácsa
06-30-2307529
herbapont@gmail.com
skype:markomari2
Még 1-2 ilyen finomság, és előbb-utóbb eljutsz arra a pontra, hogy....
Hogyan fogyhatsz glutén-, laktóz- és szójamentes diétával?
Van még 2 hírem. Tudod, a jó és a rossz.
Melyik a jó és melyik a rossz?
1. Az ideális testsúly, forma, közérzet, energiaszint felépítése, megtartása egy életre szóló projekt.
2. Hogyan építsd fel? Hogyan tartsd meg.