Tepsis raffaello
Elkészítés - első kisérlet
Tészta:
1. 6 tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verünk, majd 20 dkg cukorral, amelyet több részletben adunk hozzá fényesre verjük.
2. 10 dkg rizslisztet elkeverünk 10 dkg kókuszreszelékkel és több részletben óvatosan a fehérjehabhoz keverjük.
3. sütőpapirral bélelt tepsire simitjuk.
4. 160 fokon kb 20 percig sütjük. (amig elválik az aljától)
Krém:
1. 1 l-es lehetőleg tapadásmentes edényben 10 dkg cukrot elkeverünk 1 vaniliás pudingporral, majd elkeverjük a 6 tojás sárgájával és fokozatosan hozzáöntve a 4 dl tejet, simára keverjük.
2. Folytonos kavarás mellett sűrűre főzzük.
3. Lehűtjük.
4. 25 dkg vajat vagy margarint 10 dkg cukorral kikeverjük, majd kanalanként a kihült pudinggal krémesre keverjük.
Összeállítás:
A kihült tésztán elsimítjuk a vaniliakrémet.
Megszórjuk a maradék kókuszreszelékkel.
Apróravágott sótlan, apróra vágott mogyoróval megszórjuk.
Eredetileg másnap az igazi.
Megjegyzés: a második alkalommal a rizsliszthez hozzá fogok adni 1 TK kukoricakeményítőt. Gondolom úgy jobban fog hasonlítani az eredeti tésztához. Erre még visszatérünk.
A tészta egyik oldalát azonnal ki kellett "egyenesíteni" kóstolás céljából. Igy is kitűnő.
Viletelné Markó Mária
Hotel Mama főszakácsa
06-30-2307529
herbapont@gmail.com
skype:markomari2
Még 1-2 ilyen finomság, és előbb-utóbb eljutsz arra a pontra, hogy....
Hogyan fogyhatsz glutén-, laktóz- és szójamentes diétával?
Van még 2 hírem. Tudod, a jó és a rossz.
Melyik a jó és melyik a rossz?
1. Az ideális testsúly, forma, közérzet, energiaszint felépítése, megtartása egy életre szóló projekt.
2. Hogyan építsd fel? Hogyan tartsd meg.