Meggyes krumpligombóc
glutén és laktózmentes
Nyakamon a gombócszezon és még nem készítettem GM burgonyás tésztát.
Első kisérlet
1./ Héjában megfőzzük az öregkrumplit, leszűrjük, megpucoljuk, krumplinyomóval áttörjük.
2./ Fazékban felteszünk vizet forrni.
3./ egy evőkanál olajon GM zsemlemorzsát piritunk.
4./ Keverőtálban összeállítjuk a tésztát. Áttört krumpli, lisztek, kukoricadara, 1 EK olaj, 1 tojás, só.
5./ Rizsliszttel beszórt nyujtólapon kinyújtjuk 3 mm vastagra. Késsel felkockázzuk ( 12 db)
6./ Mindegyik négyzet közepére kimagozott meggyet teszünk és egy mokkáskanál fahéjas cukrot.
7./ Eljött a pillanat amikor rámtört a frász. Tört a tészta, mint a nyavaja, amikor megpróbáltam a csücsköket összefogni. Rizslisztbe mártottam a kezem és elkezdtem toldozni-foltozni. A képen látható, hogy elég jól sikerült. A puding próbája azonban az evés: jön a kifőzés
8./ Amikor forr a fazékban a víz, sózzuk, és kanállal egy gombócot "próbafőzünk" ha nem vagyunk magunkban biztosak.
Amikor feljön a gombóc a víz felszinére és újra forr a víz, a gombóc elkészült.
Szűrőkanállal kiszedjük, piritott GM zsemlemorzsában megforgatjuk.
Megjegyzés: egy picit száraznak érzem a tésztát. Egyébként teljesen jó, azonnal el is fogyott. Jöhet a barackosgombóc idény.
Viletelné Markó Mária
Hotel Mama főszakácsa
06-30-2307529
herbapont@gmail.com
skype:markomari2
Van még 2 hírem. Tudod, a jó és a rossz.
Melyik a jó és melyik a rossz?
1. Az ideális testsúly, forma, közérzet, energiaszint felépítése, megtartása egy életre szóló projekt.
2. Hogyan építsd fel? Hogyan tartsd meg.