GM-LM Aranygaluska
Elkészítés:
1. Az élesztőt 0,5 dl cukros, langyos natur rizstejben felfuttatjuk.
2. Natur rizstejből 2 dl-t meglangyosítunk, felolvasztva benne 100 g margarint.
3. Spar freefrom 300 g+rizsliszt 100 g+kukoricaliszt 100 g = 500 g lisztet összekeverjük csipet sóval, 1 TK utifűmaghéjjal és 1 EK cukorral összekeverjük.
4. A szárazanyagokhoz hozzáadjuk a 3 tojássárgát, 1 EK rumot, felfuttatott élesztőt, és a tejben megolvasztott margarint.
5. Dagasztóspirállal kidolgozzuk a tésztát (nem válik el az edény falától, azért kanállal leválasztottam). Letakarva duplájára kelesztjük.
6. Rizsliszttel beszórt lapon átgyúrjuk a tésztát (nekem felvett még 100 g rizslisztet), kézzel ellapogatjuk, közepes méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
7. Tortaformát sütőpapirral kibélelünk, alját kirakjuk egy sor kiszaggatott tésztával, megkenjük felolvasztott langyos margarinnal, beszórjuk cukros darált dióval.
Ujabb sor tészta - kenjük-szórjuk.
Ez a tésztamennyiség nekem 3 sorra volt elegendő 22 cm átmérőjű tortaformához.
A legfelső sort lekenjük margarinnal, liszttel egy kicsit beszórjuk.
Letakarva kelesztjük (nekem 1 óra alatt jött fel a tortaforma pereméig.
8. Sütés 160 fokon kb 50 percig.
9. A maradék natur rizstejben felolvasztjuk a maradék margarint. Ezzel a keverékkel a sütés 30 percétől kétszer meglocsoljuk a tésztát.
Megjegyzés: a rum határozottan jót tett a tészta ízének, egyáltalán nem érezhető még a kukoricaliszt íze sem.
Kifejezetten jól sikerült a tészta.
Ennek sem lesz ideje megszáradni.
További édes tészták, sütemények.
Viletelné Markó Mária
Hotel Mama főszakácsa
06-30-2307529
herbapont@gmail.com
skype:markomari2
Még 1-2 ilyen finomság, és előbb-utóbb eljutsz arra a pontra, hogy....
Hogyan fogyhatsz glutén-, laktóz- és szójamentes diétával?
Van még 2 hírem. Tudod, a jó és a rossz.
Melyik a jó és melyik a rossz?
1. Az ideális testsúly, forma, közérzet, energiaszint felépítése, megtartása egy életre szóló projekt.
2. Hogyan építsd fel? Hogyan tartsd meg.