Muffin
Egy régi receptem sokadik átdolgozása. Hasonlóság máséval, csak a véletlen műve. Még most sem az igazi, mert még nagyon édesnek érzem.
A tészta állaga azonban még 3 óra múlva is teljesen jó, annak ellenére, hogy rizslisztből készült.
Elkészítés 12 db muffin
1. A tojást a cukorral habosra keverjük ( a cukor mennyiségét legközelebb csökkentem, mert nagyon édes a tészta)
Az eredeti receptemben 2 EK mézzel készül, azonban a sok kisérletezésben a mézem elfogyott.
2. A lisztet összevegyítjük a pudingporral (vaniliás) , sütőporral, vaniliás cukorral, a tojáskrémhez öntjük.
3. Hozzámérjük az olajat, joghurtot és összekeverjük.
4. Muffinpapirokba kanalazzuk 3/4-ig töltse a formát.
5. Sütés 180 fokon kb 20 perc tűpróbáig.
6. 5 dkg csokit mikróban felolvasztunk, az elkészült muffinok tetejére kanalazzuk. Diszités: mogyoró, dió, kókuszreszelék, aszalt sárgabarack, aszalt áfonya
Viletelné Markó Mária
Hotel Mama főszakácsa
06-30-2307529
herbapont@gmail.com
skype:markomari2
Még 1-2 ilyen finomság, és előbb-utóbb eljutsz arra a pontra, hogy....
Hogyan fogyhatsz glutén-, laktóz- és szójamentes diétával?
Van még 2 hírem. Tudod, a jó és a rossz.
Melyik a jó és melyik a rossz?
1. Az ideális testsúly, forma, közérzet, energiaszint felépítése, megtartása egy életre szóló projekt.
2. Hogyan építsd fel? Hogyan tartsd meg.