Epres túrógombóc
Túrógombóc összeállítása:
A túróhoz hozzáadjuk a kukoricadarát, 1 tojást, 5 dkb vajat, 1 1csomag.vaniliáscukrot, 1 citrom reszelt héját, kevés sót és vizes kézzel jól kidolgozzuk.
1 órát hideg helyen pihentetjük.
Prézli készítése: szárazon piritott darált dió
Apróbb szemű epret megmosunk, lecsumázunk.
Felteszünk forrni 2-3 liter vizet fazékban. Ha forr, egy csipet sót és 1 EK olajat adunk a vízhez.
Evőkanállal kiveszünk egy adag tésztát, vizes kézzel jó diónyi gombocót formázunk, ellapítjuk, 1 szem epret teszünk rá és gombocót formázunk. Ebből a mennyiségből 8 db töltött gombóc lett.
Főzés: amikor újra forr a víz, 4-5 gombocót beteszünk a vízbe. Amikor feljöttek a víz felszínére, már jók is. (ha sokkal tovább főnek, szétmálhatnak. lehet kisérletezni)
Könnyű, laza, (de nem a megszokott remegős) bár a dara egy kissé érezhető. Valószínüleg egy kicsit tovább kellett volna állni hagyni, vagy egy árnyalatnival tovább főzni.
Prézliben megforgatjuk
Viletelné Markó Mária
Hotel Mama főszakácsa
06-30-2307529
herbapont@gmail.com
skype:markomari2
Van még 2 hírem. Tudod, a jó és a rossz.
Melyik a jó és melyik a rossz?
1. Az ideális testsúly, forma, közérzet, energiaszint felépítése, megtartása egy életre szóló projekt.
2. Hogyan építsd fel? Hogyan tartsd meg.