Rakott kelkáposzta
Elkészítés:
1./ Rizst bő sós vízben félig megfőzzük. Szűrőn lecsöpögtetjük.
2./ Kelkáposztát leveleire szedjük, megmossuk, vastag ereket kivágjuk.
Nagy fazékba tesszük a leveleket, felöntjük 1,5-2 l vizzel, feltesszük forrni.
Fűszerezzük: só, bors, köménymag, izlés szerint fokhagyma.
Amikor forr, a hőmérsékletet vissavesszük és fedő alatt félig megfőzzük.
Amikor kész leszürjük ( a főzőléből kitűnő zöldségleves készíthető, kár kiönteni), hűlni hagyjuk.
3./ Darálthúsból izlés szerint fűszeres pörköltet készítünk.
4./ Összeállítás:
Tepsit kibéleljük a kelkáposztalevelek felével.
Rizst szétterítjük.
Darálhúsból készült pörköltet szétterítjük.
Házi füstölt kolbásszal kirakjuk
Betakarjuk a kelkáposztalevelek másik felével
Két dl tejföllel bekenjük
Füstölt szalonna szeletekkel beborítjuk.
5./ 180 fokos sütőben készre sütjük. Kb 1 óra.
Viletelné Markó Mária
Hotel Mama főszakácsa
06-30-2307529
herbapont@gmail.com
skype:markomari2
Van még 2 hírem. Tudod, a jó és a rossz.
Melyik a jó és melyik a rossz?
1. Az ideális testsúly, forma, közérzet, energiaszint felépítése, megtartása egy életre szóló projekt.
2. Hogyan építsd fel? Hogyan tartsd meg.