Kölesfasírt
Elkészítés
1. 1 bögre kölest felteszünk főni 2 bögre vízben. Amikor forr a víz, visszavesszük a hőt és fedő alatt kislángon készrefőzzük. Lehűtjük.
2. "Vájlingba" teszzük a kihült kölest, hozzáadunk 1 fej nagon apróra vágott hagymát, 2-3 gerezd zúzott fokhagymát, sót, örölt borsot, (ErősPistát) és 1 tojással összeállítjuk. Ízlés szerint további fűszereket is bevethetünk.
3. Vizes kézzel kisebb pogácsákat formázunk, forró olajban mindkét oldalukat szinesre sütjük.
Megforgathatjuk a pogácsákat sütés előtt kukoricalisztben, akkor még ropogósabb lesz a "héja" és pirosabb a szine.
Viletelné Markó Mária
Hotel Mama főszakácsa
06-30-2307529
herbapont@gmail.com
skype:markomari2
Van még 2 hírem. Tudod, a jó és a rossz.
Melyik a jó és melyik a rossz?
1. Az ideális testsúly, forma, közérzet, energiaszint felépítése, megtartása egy életre szóló projekt.
2. Hogyan építsd fel? Hogyan tartsd meg.