Lisztesmolnárka tangzonggal
Első kisérlet tangzonggal:
1. A tangzongot előző este elkészítjük.
2. Gyorskovászt készítünk : 2,5 dl tejet meglangyosítunk a cukorral, majd belemorzsoljuk az élesztőt és megszórjuk 3-4 EK liszttel. Fedő alatt 20 percig kelesztjük.
3.Keverőtálba kimérjük a liszteket: 25 dkg Alfa-Mix, 5 dkg rizsliszt, 5 dkg kukoricaliszt. Beleütjük a 2 tojást, a megolvasztott vajat, 15 dkg felaprózott tangzongot és a gyorskovászt. Dagasztóspirállal egyneművé keverjük.
4. A tészta lágy lett, igy a formázhatóság kedvéért még 10 dkg rizslisztet felvett, miközben nyújtólapon rudat formáztam. Lisztes kézzel gombocokat formázunk.
5. Muffinsütőt kiolajozunk, ebbe ültetjük a gombócokat kelni.
6. Kelesztési idő 60 perc
7. Felvert tojással bekenjük a tetejüket, 180 fokos sütőben kb 25 perc alatt megsül tűpróbáig. A sütőbe kis edénybe vizet tettem.
Megjegyzés: feltűnően jó szerkezetű, sokkal könnyebb. Izén sajnos érezhető volt az aránytalanul sok hozzáadott rizsliszt.
Összehasonlítás:
Viletelné Markó Mária
Hotel Mama főszakácsa
06-30-2307529
herbapont@gmail.com
skype:markomari2
Van még 2 hírem. Tudod, a jó és a rossz.
Melyik a jó és melyik a rossz?
1. Az ideális testsúly, forma, közérzet, energiaszint felépítése, megtartása egy életre szóló projekt.
2. Hogyan építsd fel? Hogyan tartsd meg.