Stangli kisérletek
Figyelem! A GM Stangli 3 a nyerő!
Stangli 1
(első kisérlet egy régi receptem gluténmentesitett változata)
Elkészítés:
1. Liszteket összekeverjük a sütőporral
2. Hozzáadjuk az olajat, joghurtot, izlés szerint sót. Gyorsan összedolgozzuk.
3. 1 órát pihentetjük
4. A tésztát 4 részre vágjuk, megformázzuk, tetejét tojásfehérjével megkenjük, magokkal megszórjuk
5. Sütőpapirral bélelt tepsin 180 fokon sütjük. kb 20 perc.
Megjegyzés: nagyon kiérződik a kukorica íze (számomra), egy kicsit elsóztam (eredeti recept teljeskiérléső lisztnél 1 TK sóval működött), különben nagyon jól sikerült. De csak frissen.
Stangli 2
Elkészítés : ugyanaz, mint az elsőnél.
Megjegyzés: frissen felvágva szalonnás, a fotó a másnap reggeli (12 órával később) állapotot mutatja. Tök száraz. Prézliként végezte.
Összehasonlítás
Megjegyzés:
1. kevert liszttel számunkra finomabb, tetszetősebb, szebb szinű, ropogosabb. Azonnal el is fogyott.
2. önmagában csak a speci lisztből nem volt olyan kelendő az árum.
3. Továbbfejlesztésre ítélve az íz és állapot miatt miatt.
4. Másnap reggel prézliként végezte. Még szerencse, hogy nem kell szárítani. Kiszárad magától is néhány óra alatt.
JÖJJÖN A NYERŐ HÁRMAS!
Stangli 3
Számunkra tökéletes példányok készültek.
Tészta összeállítása megegyezik az előzöekkel.
A pihentetés után (most 2 óra volt) 22 cm átmérőjű körre nyújtottam, négyfele vágtam, olajjal kifényesítettem, feltekertem.
Tetejét ugyanúgy, mint az előzőeket tojásfehérjével bekentem, magkeverékkel beszórtam.
Sütés is ugyan úgy 180 fokon 20 percig.
Megjegyzés: tökéletes, kivül ropog, belül puha . Azonnal eltünt.
Viletelné Markó Mária
Hotel Mama főszakácsa
06-30-2307529
herbapont@gmail.com
skype:markomari2
Van még 2 hírem. Tudod, a jó és a rossz.
Melyik a jó és melyik a rossz?
1. Az ideális testsúly, forma, közérzet, energiaszint felépítése, megtartása egy életre szóló projekt.
2. Hogyan építsd fel? Hogyan tartsd meg.