Rizstorta
egy német receptújságban talált "Reiskuchen"
glutén és laktózmentesített variációja
Előkészítés:
Rizs
Rizstej készítésénél megmaradt kb. 250 g rizstörmeléket 1/2 liter sós vízben megfőzzük, fedő alatt lehűtjük.
Tészta:
Rizs és kukoricalisztet egy csipet sóval, 1/2 csomag sütőporral összekeverjük, majd elmorzsoljuk a vajjal. Sima tésztává dolgozzuk a tojással , ha szükséges kevés rizstejet adunk hozzá. Hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a zöldségragut.
Zöldségragú:
kevés olajon üvegesre piritjuk az apróra vágott hagymát, rádobjuk az apró kockákra vágott kaliforniai paprikát, paradicsomot, kukoricát. Összerottyantjuk. Izlés szerint fűszerezzük : só, bors, chili (ErősPista)
Sajt: lereszeljük.
Elkészítés:
1. Tortaformát kivajazunk, rizsliszttel beszórunk. A tésztát ellapogatjuk, hogy pereme is legyen.
2." Vájlingba" tesszük a lehült főtt rizst, a zöldségragut, reszeltsajtot. Összekeverjük
3. A sajtos rizses zöldséget a tortaformába öntjük, elsimitjuk.
4. Sütés 180 fokon kb 50 perc
5. Ha kész, 10 percet pihentessük, de gondoskodjunk az őrzéséről.
Megjegyzés: nagyon finom
Viletelné Markó Mária
Hotel Mama főszakácsa
06-30-2307529
herbapont@gmail.com
skype:markomari2
Van még 2 hírem. Tudod, a jó és a rossz.
Melyik a jó és melyik a rossz?
1. Az ideális testsúly, forma, közérzet, energiaszint felépítése, megtartása egy életre szóló projekt.
2. Hogyan építsd fel? Hogyan tartsd meg.