Bodzakrémes kocka
Elkészítés
Tészta
1. 4 tojást habosra keverünk a cukorral.
2. Hozzákeverjük a bodzaszörpöt és több részletben a sütőporral elvegyített liszteket.
3. Sütőpapirral bélelt tepsibe öntjük (nem kell megijedni, egy kicsit híg a tészta) és tűpróbáig sütjük 160 fokon (ha nagyon pirul a teteje 15 perc után vegyük vissza 150 fokra).
Krém
1. 2 tojássárgáját elkeverjük a cukorral, liszttel, bodzaszörppel.
2. Gőz felett sűrű krémmé főzzük ( kb 10 perc). Félidőben hozzáadjuk a citrom levét ( amelynek előzöleg lereszeltük a héját.).
3. Végén hozzákeverjük a citromhéjat.
4. Kihűtjük.
5. Vajjal habosra kikeverjük.
Összeállítás
A tésztát lapra borítjük. Megkenjük a krémmel.
Megjegyzés:
Vajat lecserélhetjük LM margarinra is - így glutén- és laktózmentes süteményt kaphatunk.
Hütőbe tároljuk a krém miatt.
Ha véletlenül sikerül másnapra félretenni néhány szeletet, nem fogunk csalódni. A tészta másnap is tökéletes.
Viletelné Markó Mária
Hotel Mama főszakácsa
06-30-2307529
herbapont@gmail.com
skype:markomari2
Még 1-2 ilyen finomság, és előbb-utóbb eljutsz arra a pontra, hogy....
Hogyan fogyhatsz glutén-, laktóz- és szójamentes diétával?
Van még 2 hírem. Tudod, a jó és a rossz.
Melyik a jó és melyik a rossz?
1. Az ideális testsúly, forma, közérzet, energiaszint felépítése, megtartása egy életre szóló projekt.
2. Hogyan építsd fel? Hogyan tartsd meg.