Rizskrokett
natur rizstej készítésénél megmaradt rizstörmelékből
Elkészítés
Natur rizstejet készítettem.
1. A megmaradt rizstörmeléket 0,5 liter vízzel felöntjük, kavarás mellett felforraljuk. Levesszük a tűzről és fedő alatt készre pároljuk. Kb 0,5 óra.
2. Keverőtálba tesszük az elkészült rizspépet. Hozzáadunk 1 tojást, a lereszelt karalábét, 1 EK kukoricalisztet. Fűszerezzük sóval, örölt borssal.
3. Tányérba jó kis házi prézlit (elfuserált kenyerekből, péksüteményekből készült) öntünk.
4. Teáskanálnyi mennyiséget kiveszünk a rizsből, a prézlire tesszük. Beszórjuk a prézlivel és a kezünkkel rudacskát sodrunk.
A massza igen ragadós, ezért használjunk kanalat az adagoláshoz. Prézliben megforgatva már jól formázható.
5. Forró olajban kisütjük.
Viletelné Markó Mária
Hotel Mama főszakácsa
06-30-2307529
herbapont@gmail.com
skype:markomari2
Van még 2 hírem. Tudod, a jó és a rossz.
Melyik a jó és melyik a rossz?
1. Az ideális testsúly, forma, közérzet, energiaszint felépítése, megtartása egy életre szóló projekt.
2. Hogyan építsd fel? Hogyan tartsd meg.