Sváb kovászos uborka
(Forrás: http://www.kismarosisvabok.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=137%3Askur&Itemid=72)
Elkészítés: 1 kg uborkához 1 liter vizet számolok
1. sós vizet felforraljuk (ahány liter víz, annyi evőkanál (EK) só), langyosra hűtjük.
2. Uborkát több vízben alaposan lesikáljuk, végeit levágjuk, (ha nagyobbacskák az uborkák, érdemes hosszában bevagdosni)
3. Rétegezés:
1/2 csomag kapor
hámozott öregkrumpli szeletelve (1 nagyobb krumpli elég alulra-felülre)
uborkák elrendezve (1-2 gerezd fokhagyma is ide kerülhet)
szeletelt krumpli
1/2 csomag kapor
4. Felöntjük a langyosra hűlt sós vízzel, kistányérral letakarjuk.
Megjegyzés: garantáltan gluténmentes, hiszen a megszokott módszertől eltérően kenyér helyett öreg krumplival kovászolunk.
többször elkészítettem. Ízletes, ropogós Finom.
Viletelné Markó Mária
Hotel Mama főszakácsa
06-30-2307529
herbapont@gmail.com
skype:markomari2
Van még 2 hírem. Tudod, a jó és a rossz.
Melyik a jó és melyik a rossz?
1. Az ideális testsúly, forma, közérzet, energiaszint felépítése, megtartása egy életre szóló projekt.
2. Hogyan építsd fel? Hogyan tartsd meg, különösen 50 felett?