GLUTÉNMENTES ÖVEZET

Hogyan fogyhatsz 50 felett glutén-és laktózmentes diétával?

Babgulyás

babgulyas_2014.01.20.jpg

babgulyas_tt.jpg

 

Tudtad azt, hogy husos csontból nagyszerű babgulyás készíthető?

és ha a fagyasztóban akad még egy kis füstöltsonka vagy csülöklé, igazán meg lehet bolondítani ezt a tartalmas levest.

Elkészítés:

1. Előző este beáztatjuk a szárazbabot.

2. Zsiradékon az apróra vágott hagymát üvegesre piritjuk, pirospaprikával megszorjuk. Egyet-kettőt kavarunk fakanállal és rádobjuk a husos csontokat (karaj-, tarjacsont kiváló). Egy kicsit megkapatjuk.

3. Hozzáadjuk a lecsöpögtetett szárazbabot. Felöntjük vízzel, hogy ellepje (ha van sonkalevet is adjuk hozzá). Felforraljuk, majd kislángon fedő alatt főzzük, amig a bab félig megpuhul. (kb 1 óra)

4. bezöldségeljük : sárgarépa, fehérrépa, zeller, petrezselyemzöld, paradicsom, zöldpaprika, izlés szerint fokhagyma.

Befüszerezzük: ha kell só, örölt bors, köménymag, (ErősPista)

Készrefőzzük.

5. Kivesszük a husos csontokat, a húst lefejtjük, felkockázzuk, visszarakjuk a levesbe.

Tartalmas leves csipetke nélkül is.





 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 451
Tegnapi: 779
Heti: 3 759
Havi: 13 630
Össz.: 690 810
Oldal: Babgulyás
GLUTÉNMENTES ÖVEZET - © 2008 - 2017 - glutenmentesreceptek.hupont.hu