Rizsfelfujt
Elkészítés:
1. A kimért rizst 1 dl vizzel odatesszük főni, amikor forr, hozzáöntjük a tejet. Néhányszor megkavarjuk. Amikor felforrt, hozzáadjuk a cukor felét, a vajat, mazsolát. Levesszük a tűzről, és fedő alatt hagyjuk, hogy a rizs magába szivja a tejet. Hagyjuk kihűlni.
2. 4 tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verünk.
3. 4 tojássárgáját 100 g. cukorral krémesre keverjük.
4. A kihült rizsre ráöntjük a tojáskrémet, 1 EK rizslisztet (kb. 20 g), ráreszeljük 1 citrom héját és ovatosan fakanállal megkeverjük.
Végül óvatosan hozzákeverjük a fehérjehabot.
5. Sütőpapirral bélelt tepsibe öntjük. Közepesen meleg sütőben tűpróbáig sütjük.
Baracklekvárral megkenve, darált dióval megszórva is tálalhatjuk. Hidegen, melegen egyaránt finom, könnyű desszert.
Még 1-2 ilyen finomság, és előbb-utóbb eljutsz arra a pontra, hogy....
Hogyan fogyhatsz glutén-, laktóz- és szójamentes diétával?
Van még 2 hírem. Tudod, a jó és a rossz.
Melyik a jó és melyik a rossz?
1. Az ideális testsúly, forma, közérzet, energiaszint felépítése, megtartása egy életre szóló projekt.
2. Hogyan építsd fel? Hogyan tartsd meg.