GM Bagett és zsemle
Elkészítés:
1.Liszteket összekeverjük.
2. 0,5 dl langyos cukros vízbe belemorzsoljuk az élesztőt, 1 EK lisztkeverékkel megszórjuk, felfuttatjuk.
3. A lisztkeverékhez hozzáadjuk az utifűmaghéjat, olajat, kovászt, sót és annyi langyos vizet, amivel rugalmas , formázható tésztát kapunk.
Robotgép spiráljával készíthetjük, addig keverjük, mig el nem válik az edény falától (3-4 perc)
4. Rizslisztes lapon átgyúrjuk, 4 részre osztjuk. (most 2 bagettet és 2 zsemlét készítettem)
5. A nagy melegre való tekintettel most 1/2 óra kelesztés elegendőnek bizonyúlt.
6. Olajjal vékonyan áthúzzuk, magokkal beszórhatjuk.
7. Sütés 180 fokon, kb. 25 perc.Sütő aljában edénybe vizet helyezzünk.
8. Rácson vagy fakanalakon hűtjük
Kivül ropog, belül puha. Jó.
Viletelné Markó Mária
Hotel Mama főszakácsa
06-30-2307529
herbapont@gmail.com
skype:markomari2
Van még 2 hírem. Tudod, a jó és a rossz.
Melyik a jó és melyik a rossz?
1. Az ideális testsúly, forma, közérzet, energiaszint felépítése, megtartása egy életre szóló projekt.
2. Hogyan építsd fel? Hogyan tartsd meg.