Magos kenyér
M-gel gluténmentes kenyérlisztből
Glutén-, szója- és laktózmentes
20 éve magam sütöm a kenyereket, így a gluténmentes kenyérliszt csomagolásán feltüntetett használati utasítás helyett a szokásaimra hagyatkoztam.
Elkészítés:
1./ élesztőt egy kevés langyos vízben feloldottam
2/ dagasztótálba mértem a kenyérlisztet, hozzáadtam a vizet, futatott élesztőt, 0,5 dl olajat, sót, lenmagot, szezámmagot és egy kevés örölt köménymagot.
3./ gyors fordulaton kidagasztjuk
4./ sütőpapirral bélelt formába ( 28 x 9 x 7 cm magas) igazítjuk a tésztát, ruhával letakarva meleg helyen 60 percig kelesztjük.
5./ Sütő aljába egy vízzel teli kis lábast helyezünk.
Betesszük a megkelt kenyeret a sütőbe és 30 percig maximumon, majd 30 percig 100 fokon sütjük. Új alapanyagok használatakor tűpróbával ellenőrizhetünk.
6./ A megsült kenyeret rácsra (2 fakanálra ) helyezzük, így hütjük ki.
Az elkészült kenyér kihűlés után géppel is jól szeletelhető.
Állaga kalácsszerű, engem az amerikai csomagolt kenyerekre emlékeztet.
Íze: édeskés (vagy kevés sót raktam bele), számomra furcsa mellékízzel
Viletelné Markó Mária
Hotel Mama főszakácsa
06-30-2307529
herbapont@gmail.com
skype:markomari2
2 hírem van:
1. A testsúly, forma, közérzet, energiaszint felépítése, megtartása egy életre szóló projekt.
2. Hogyan építsd fel? Hogyan tartsd meg?
Legfrissebb tippek, ötletek ITT