Cukkinis-csirkés tál
Elkészítés:
1./ Csirkemellet 0,5 cm-es szeletekre vágjuk, besózzuk.
2./ Cukkinit vékony szeletekre felvágjuk.
3./ Első kisérleti csoport: sárgaborsólisztet kikeverünk annyi vízzel , hogy sűrű palacsintatészta állagú legyen.
Ebbe megforgatjuk a csirkemellszeletkék felét és serpenyőben egy ujjnyi felforrósított olajban mindkét oldalát 3-3 perc alatt pirosra sütjük.
Papirszalvétára szedjük.
A cukkiniszeletek felét is megforgatjuk a sárgaborsólisztes pépben, és ugyancsak 3-3 perc alatt mindkét oldalát pirosra sütjük.
(nem volt otthon sárgaborsólisztem, így feles sárgaborsót kávédarálóban ledaráltam, átszitáltam)
4./ Kontrollcsoport: kukoricalisztet kikeverünk annyi vízzel, hogy sűrű palacsintatészta állagú legyen.
Ebbe megforgatjuk a csirkemell majd cukkiniszeletek másik felét. Hasonlóképpen ezeket is megsütjük.
5./ Elkészítjuk a nyers salátát ízlésünknek megfelelően.
Viletelné Markó Mária
"Hotel Mama" főszakácsa
06-30-2307529
herbapont@gmail.com
skype:markomari2
Hogyan fogyhatsz glutén-, laktóz- és szójamentes diétával?
ITT találod a legfrissebb információkat táplálkozással, életmód változtatással kapcsolatban.