Gombás-brokkolis köles
Elkészítés:
Köles:
1 -2 EK olajon üvegesre piritjuk az apróra vágott hagymát és 1-2 gerezd elkapart fokhagymát.
Hozzáadjuk a kölest (1 bögre), dupla mennyiségű vízzel felöntjük.
Amikor forrni kezd, sózzuk, borsozzuk, a lángot visszavesszük és fedő alatt készre pároljuk.
Addig elkészítjük a brokkolit és a gombát.
Brokkoli
Lobogó sós-cukros vizbe 2 percre bedobjuk a brokkolirózsákat, amikor újra forrni kezd a víz, már szedjük is ki. Így lesz roppanós és haragoszöld.
Gomba
megpucoljuk, laskára vágjuk, 1 EK olajon megpiritjuk. Sózzuk, borsozzuk, izlés szerint ErősPistát adhatunk hozzá.
Összeállítás:
Amikor kész a köles, hozzáadjuk a gombát, brokkolit. Megkeverjük. Kész.
Viletelné Markó Mária
Hotel Mama főszakácsa
06-30-2307529
herbapont@gmail.com
skype:markomari2
Hogyan fogyhatsz glutén-, laktóz- és szójamentes diétával?
ITT találod a legfrissebb információkat táplálkozással, életmód változtatással kapcsolatban.