Zöldségek fűszeres sárgaborsólisztes bundában.
Elkészítés:
1./ Gombát megpucoljuk, megmossuk
2./ Brokkolit roppanósra főzzük
3./ Karfiolt roppanósra főzzük (pl. zöldséglevesben)
4./ Bunda elkészítése: 1 tojást felverünk, hozzákeverjük a 10 dkg sárgaborsólisztet ( sárgaborsót kávédarálón ledarálhatjuk, átszitálhatjuk)
és annyi vizzel öntjük fel, hogy palacsintatészta sűrűségű legyen (hamar felissza a sárgaborsó, így többször higítsuk). Izlés szerint fűszerezhetjük: sóval, örölt borssal, kurkumával, reszelt gyömbérrel,... stb.
5./ Serpenyőben olajat hevítünk. A zöldségeket megmártjuk a fűszeres sárgaborsólisztes tésztában egy villa segítségével, majd megsütjük. Hamar kész.
Különlegesen jó ízű lesz a zöldség.
Az olajat kimértem-visszamértem. A különbség nem volt mérhető.
Nem csak melegen, hidegen is finom.
Viletelné Markó Mária
Hotel Mama főszakácsa
06-30-2307529
herbapont@gmail.com
skype:markomari2
Hogyan fogyhatsz glutén-, laktóz- és szójamentes diétával?
ITT találod a legfrissebb információkat táplálkozással, életmód változtatással kapcsolatban.