EGYTÁLÉTELEK
GM-LM Hekk paprikáslisztben, tzatzikival
GM-LM-TM Zöldbabos rizskrokett
(natur rizstej készítésénél megmaradt törmelékből)
GM-LM Falafel (csicseriborsó fasírt)
GM Sajtos brokkolikrokett (fagyasztható)
GM Karfiolos csirkemell gratenmártással
Sajttal töltött rántott tök, Borzas padlizsán, Rántott gomba
GM-LM Köles gombával és brokkolival
GM-LM Rántott karfiol rizi-bizivel
GM-LM Spenotos gumi
Ilyet, ebből a lisztből ne készíts!
GM Burgonyás rakott kelkáposzta
Fűszeres csirkecomb csíkok sült krumplival
Párizsi csirkemell sült krumplival
Rizstorta sajttal és zöldségekkel
Kalapos, sonkával és sajttal töltött tök
Zöldségek sárgaborsólisztes bundában
Kukoricalepény grillezett heringfilével
Rakott kelkáposzta
Fish and Chips
Alaszkai lazacfilé szeletkék rizslisztben forgatva, 2 perc alatt kisütve (legközelebb biztosan kipróbálom rizs- és kukoricaliszt keverékben megforgatva. Csak rizslisztben forgatva nem volt elég ropogós.)
Héjában sült krumplival
Ropogós hagymakarikákkal beterítve (recept - Köretek)
Olivabogyóval megspékelve
Lecsó kölessel
Paradicsomos húsgombóc
Hozzávalók 4 személyre:
A szószhoz: 1 liter nyáron befőzött paradicsom (süritett paradicsom),
1 gerezd fokhagyma, só, bors, egy darabka zeller, zöldpaprika, (ErősPista),
só, cukor
A húsgombocokhoz: 1/2 kg sovány darálthús, 10 dkg rizs, 1 tojás, 1 hagyma fele apróra vágva, só, bors, örölt kömény, (ErősPista),
Rántáshoz: rizsliszt, kevés olaj vagy zsír, 1 MK pirospaprika.
Sós vízben félig megfőzzük a rizst, leszürjük, hülni hagyjuk.
Egy fazékban feltesszük a paradicsomlét (az üveget félig megtöltjük vizzel, ezzel kiöblitjük, ez is megy a paradicsomlébe. Felforraljuk. Fűszerezzük.
Összedolgozzuk a darálthúst a rizzsel, tojással, hagymával, ízlés szerint a fűszerekkel. Vizes kézzel kis gombocokat gyártunk, és a paradicsomszószba helyezzük. Fedő alatt kb 1 órát főzzük kis lángon.
Elkészitjük a rántást rizsliszttel. A paradiszomszószhoz öntjük.
Összeforraljuk.